Ce calitati trebuie sa aiba cei pe care ii alegeti ca meseriasi constructii ?

   Nu oricine poate lucra in constructii. Ai nevoie de multe calitati si multa pricepere pentru a putea face lucruri bune daca vrei sa fii inclus intre cei mai buni meseriasi constructii. Priceperea ta, seriozitatea si rapiditatea cu care executi o lucrare vor da masura platii pe care o primesti, banii castigati in strainatate putand fi foarte multi. Sunt multe situatiile in care romanii au plecat sa munceasca in strainatate si nu s-au adaptat acolo. Drept urmare, ei s-au intors in tara fara prea multi bani castigati.
   In primul rand, pentru a fi un bun meserias, trebuie sa parcurgi o perioada de ucenicie in care sa te formezi foarte bine pentru viitoarea ta cariera. Dupa aceasta perioada, este bine sa executi lucrari facand parte dintr-o echipa coordonata de o persoana cu experienta, de la care sa ai ce invata pe parcurs. Abia dupa mai multi ani vei putea spune ca ai capatat experienta necesara pentru a putea contracta lucrari pe cont propriu. 
   Domeniul constructiilor este unul destul de riscant. Daca nu respecti toate normele de siguranta, poti avea multe probleme si, in cele mai nefericite cazuri, te poti alege chiar cu rani grave. Din acest motiv, siguranta ta si a colegilor de santier trebuie sa fie o prioritate de la care sa nu te abati niciodata atunci cand vrei sa fii printre cei mai buni meseriasi constructii. In fiecare echipa si pe fiecare santier se fac instructaje speciale privind normele de siguranta, asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi in aceasta privinta.
   Aceasta meserie este insotita si de numeroase avantaje si dezavantaje. Este foarte stresanta atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Vei avea de indurat variatii mari de temperatura, caci santierele functioneaza aproape tot timpul anului. Chiar si cand vei lucra in interior vei lucra in conditii vitrege, insa va trebui sa te obisnuiesti cu aceste neplaceri. Totul va veni de la sine de-a lungul timpului.
   Daca vrei sa castigi cat mai multi bani, trebuie sa cunosti foarte bine diverse meserii in constructii. Plecand de la fundatia unei cladiri, structura ei de rezistenta, peretii, acoperisul si instalatia electrica si ajungand pana la instalatia sanitara, trebuie sa stii sa faci cat mai multe operatiuni. In plus, pe santierele mari sunt foarte bine platiti muncitorii care stiu sa opereze utilaje cu care sunt transportate si manevrate materialele necesare in lucrul desfasurat de meseriasi constructii.

Cum sa castigi cel mai bine din locuri de munca meseriasi constructii ?

   Piata locurilor de munca este suprasaturata de oamenii care cauta un loc de munca la birou, in conditii foarte bune si pe un salariu cat mai mare. Oferta fiind foarte mare, nu se poate spune ca toti gasesc ceea ce cauta. In ultimul timp, se constata o crestere semnificativa a numarului de locuri de munca meseriasi constructii. Cererea de pe piata externa este si ea generoasa, salariile acolo fiind mult mai mari decat in Romania.
   Dat fiind faptul ca in tara noastra au fost desfiintate scolile de arte si meserii cu mai multi ani in urma, acum se constata ca nu mai sunt disponibili prea multi meseriasi. Multi tineri s-au orientat spre meseriile “intelectuale”, nefiind atrasi de ceea ce le ofera locurile de munca de pe filiera vocationala. Cei buni, care au acumulat experienta bogata in domeniu, au plecat in strainatate sa castige mai bine.
   Acum, in Romania se constata ca nu exista destul de multi candidati pentru locuri de munca meseriasi constructii. Desi sistemul educational pe filiera vocationala a fost modificat in ultimul timp pentru a-i stimula pe tineri sa aleaga aceasta cale, rezultatele se lasa asteptate. Celor are doresc sa devina meseriasi li se ofera chiar si burse lunare pentru a se inscrie la o scoala de meserii, in speranta ca vom avea in tara mai multi meseriasi buni.
​   In tara noastra, sectorul constructiilor cunoaste o dezvoltare din ce in ce mai mare. Din acest motiv, cererea de meseriasi constructii va fi si ea tot mai accentuata. Acest domeniu iti ofera multe oportunitati de a te angaja atat in tara, cat si in strainatate. Daca esti foarte bun, firmele de profil te vor cauta si iti vor oferi salariul dorit. Eficienta ta ridicata in ceea ce faci inseamna un castig mare si pentru firma la care lucrezi.
   Bineinteles, iti poti deschide chiar tu o firma de constructii sau poti lucra pe cont propriu in acest domeniu. Poti contracta lucrari mai mari daca iti fomezi o echipa de specialisti care sa poata ridica o casa si sa o predea la cheie beneficiarului. Totul e posibil daca stii cum sa abordezi intregul proces si te califici intr-o meserie cautata pe piata muncii. Astfel, te vei bucura de castiguri substantiale.

Calitati foarte apreciate la meseriasi constructii...

   Una dintre cele mai bine platite meserii in zilele noastre este cea de muncitor in constructii. Nu oricine care lucreaza in acest domeniu castiga foarte bine. E nevoie de multa pricepere si calitati incontestabile pentru ca o meserie din constructii sa iti aduca venituri mari. Toti cei care vor sa devina meseriasi constructii trebuie sa stie ca nu pot ignora calitatile lor de a interpreta corect calculele matematice, graficele si specificatiile de proiectare.
   Doar astfel ei pot sti cel mai bine cum trebuie abordata o lucrare, pot estima termenul de finalizare sau pot lua decizii importante cu privire la adoptarea anumitor solutii tehnice. Calcularea unghiurilor, masuratorile si determinarea pretului optim, in functie de materialele folosite necesita cunostinte matematice destul de avansate. In plus, o buna intelegere a geometriei si priceperea de a face schite foarte bune si desene tehnice sunt calitati care ii definesc pe cei mai buni meseriasi constructii.
   Dexteritatea si foarte buna coordonare sunt si ele calitati necesare pentru un muncitor in constructii. O foarte buna coordonare senzitivo-motorie este necesara pentru ca orice sarcina sa fie executata exact asa cum trebuie. In anumite situatii trebuie sa fii pozitionat in unghiuri foarte dificile, ceea ce face greu de utilizat instrumentele necesare. De asemenea, rezistenta fizica e o calitate pricipala ce nu trebuie sa lipseasca niciunui constructor adevarat.
   Un bun meserias trebuie sa cunoasca foarte bine instrumentele pe care le foloseste. Ne referim aici la cele automatizate, instrumente de mana, echipament modern din punct de vedere tehnologic si masini industriale. Atunci cand o masina se defecteaza si esti pe santier, ar fi bine sa stii cum sa o repari acolo. Altfel, vei pierde mult timp pana cand problemele vor fi remediate de altcineva. Tehnologia moderna permite acum executarea a numeroase operatiuni intr-un timp mult mai scurt, asa ca totul este mai facil. Insa ea necesita si intretinere si reparatii, ceea ce trebuie facut de persoana care foloseste un anumit instrument.
   Cum poti avea acces la cele mai bune locuri de munca meseriasi constructii ?
   Un bun meserias in constructii va fi intotdeauna apreciat si foarte bine platit. Ai nevoie de o pregatire foarte buna, experienta bogata si numeroase calitati pentru a putea sa te consideri unul dintre candidatii la cele mai bune locuri de munca meseriasi constructii oferite de angajatorii din strainatate. Ei cauta adesea meseriasi in Romania, insa nu ii vor angaja niciodata pe cei care sunt incepatori si nu cunosc bine meseria pentru care s-au pregatit.

Ce calitati ii sunt necesare unui bun meserias in constructii ?

   Un constructor nu se poate lipsi de instrumente si tehnologia moderna in activitatea pe care o desfasoara zi de zi. Totusi, el are nevoie si de cateva calitati esentiale fara de care nu s-ar descurca. Pentru a fi angajat pe unul dintre cele mai bune locuri de munca meseriasi constructii, un specialist trebuie sa aiba viziune si sa vada inca de la inceput, in mintea lui, cum va arata lucrarea in stadiul final.
   Doar astfel va putea sa isi dea seama ce trebuie schimbat sau imbunatatit. Interpretarea planurilor si citirea lor corecta, a schitelor si proiectelor este si ea imperios necesara. Pentru a fi un bun meserias in constructii trebuie sa rezisti multe ore fara pauza, in soare, vant, ploaie, zapada si chiar in ger. A fi muncitor in constructii inseamna a lucra, in primul rand, fizic. Trebuie sa poti ridica greutati destul de mari, sa ai dexteritatea necesara sa te descurci in spatii inguste si greu de accesat si sa poti sapa oriunde este nevoie.
   Daca stii ce ai de facut si vrei sa iti usurezi munca, trebuie sa iti alegi colegi care sunt buni la astfel de lucruri, caci lucrul in echipa este foarte important. Nu totul merge asa cum trebuie pe santier. Acolo trebuie sa stii cum sa evaluezi corect orice situatie si problema aparuta si sa iei deciziile corecte spre rezolvarea lor imediata.
   Trebuie sa ai atentie sporita la detalii si sa schimbi ceea ce trebuie atunci cand este nevoie. Uneori vei avea probleme cu calitatea materialelor, alteori ele nu vor fi livrate la timp. Este posibil si sa te confrunti cu unele conflicte intre angajatii de pe santier sau chiar tu sa ai neintelegeri cu alti colegi. Important este ca totul sa fie depasit si sa poti lucra mereu eficient, respectand toate normele de calitate si siguranta. Aceste lucruri pot face din tine un bun meserias ce va avea acces la cele mai bune locuri de munca meseriasi constructii.

Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta mai buna de navigare pe site-ul nostru, pentru a analiza traficul de pe site, pentru a personaliza continutul si pentru a servi anunturi directionate. Prin apasarea butonul de confirmare sau prin continuarea navigarii pe site-ul nostru, sunteti de acord ca site-ul nostru sa stocheze cookie-uri in browser-ul dumneavoastra.