Vietnam, Filipine și Nepal sursă de forță de muncă în România

 

Numărul de muncitori străini veniți în România a atins anul trecut pragul de 25.000. Principalele țări de proveniență sunt Vietnam, Filipine și Nepal. În urmă cu mai mult de doi ani situația era alta: principalii furnizori de forță de muncă erau China și Turcia. Tendința este cu siguranță crescătoare. Anul trecut, în România, au venit 13.000 de muncitori din țări non-UE și anul acesta ne așteptăm la cel puțin 20.000 de oameni.

Domeniile care suferă cel mai mult sunt:

- industria hotelieră și a restaurantelor 

- domeniul construcțiilor

- domeniul retail

În mod oficial se consideră că ar mai fi nevoie de 50.000 de oameni care să acopere posturile libere din economie. Pentru a ajuta angajatorii care vor să importe forță de muncă, Guuvernul nu le mai cere să ofere cel puțin salariul mediu pe economie și a simplificat procedurile de obținere a dreptului de muncă.

Sursa:

Revista New Money, 4-17 februarie 2019, nr. 58


Date: 16.02.2019

Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta mai buna de navigare pe site-ul nostru, pentru a analiza traficul de pe site, pentru a personaliza continutul si pentru a servi anunturi directionate. Prin apasarea butonul de confirmare sau prin continuarea navigarii pe site-ul nostru, sunteti de acord ca site-ul nostru sa stocheze cookie-uri in browser-ul dumneavoastra.